Інгредієнти:
Камамбер (або інший м’який благородний сир) – 90 г
Олія – 1 склянка
Сухарі панірувальні – 30 г
Жовток – 2 шт.
Борошно – 10 г
Вино десертне – 60 мл
Малина – 40 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Розігріваємо в глибокій пательні або фритюрниці олію. Сир нарізаємо порційними шматочками. Злегка збиваємо яєчний жовток.
Сир обвалюємо в борошні, потім опускаємо в яєчний жовток і паніруємо в сухарях. Обсмажуємо сир в олії до рум’яної скоринки, після чого викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
У сотейник наливаємо вино, уварюємо його в два рази, додаємо малину, варимо ще хвилину і знімаємо соус з вогню. Перебиваємо соус блендером і перетираємо через сито. Якщо соус вийшов рідким, його можна ще уварити.
Подаємо смажений сир з малиновим соусом і свіжими ягодами.