Інгредієнти:
3 кг полуниці
3 г цукру
0,5лимона.
Спосіб приготування:
- Полуницю перебери, очисти від плодоніжок, помий і обсуши.
- На дно таза, де готуватиметься варення з полуниці, насип частину цукру, виклади шар ягід, потім знову чергуй шари цукру і ягід.
- Залиш полуницю на 3-4 години, щоб вона пустила сік.
- Злий сік, що утворився, доведи його до кипіння і залий ягоди.
- Провари полуницю приблизно 40-50 хвилин на повільному вогні, не перемішуючи.
- Наприкінці варіння налий у варення з полуниці лимонний сік.
- Готове варення розклади по підготовлених банках, накрий кришками і закатай. Переверни банки догори дном і вкутай ковдрою до повного охолодження. Смачного!