ІНГРЕДІЄНТИ:
Куряче філе або індича гомілка 500 г
Яйце 1 шт
Сухий сир 100 г
Молоко 0.50 склянка
Білий хліб 200 г
Яблучний оцет (для глазурі) 2 ч.л.
Чорний мелений перець (для глазурі) 0.25 ч.л.
Імбир (для глазурі) 1 ч.л.
Апельсинова цедра (для глазурі) 1 ч.л.
Журавлина (для глазурі) 500 г
Вода (для глазурі) 1 склянка
Цукор (для глазурі) 1 склянка
Борошно для присипки за смаком
Чебрець за смаком
Насіння фенхелю за смаком
Рослинна олія за смаком
Сіль 1 ч.л.
Готуємо журавлинну глазур. У блендері змішуємо журавлину, подрібнену цедру апельсина, тертий імбир, яблучний оцет і трохи чорного перцю. Додаємо склянку цукру і стакан води. Отриману масу проціджуємо через сито, викладаємо в каструлю і доводимо на повільному вогні до кипіння.
Готуємо тефтелі з курячогофіле (індички) М’ясо крупно нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Хліб замочуємо в молоці. Потім змішуємо в мисці фарш, хліб і сир. Додаємо сіль, чебрець, фенхель і яйце. Добре перемішуємо фарш. Формуємо круглі невеликі тефтелі, паніруємо їх в борошні та викладаємо у форму, змащену маслом. Запікаємо тефтелі в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилинГотові тефтелі змішуємо з журавлинним соусом і тушкуємо на пательні ще 7-10 хвилин.