Інгредієнти
?️Пшеничне борошно 300 г.
?️Шпинат 500 г.
?️Вершкове масло 200 г.
?️Яйця 3 шт.
?️Холодна вода 3 ст. л.
?️Бринза 250 г.
?️Горіхи 100 г.
?️Молоко 50 мл
?️Помідори “Чері” 3-4 шт.
?️Сіль 1 щіпка
Підготуємо пісочне тісто. Холодне вершкове масло нарізаємо шматочками і розтираємо з просіяним борошном до отримання дрібної крихти. Вбиваємо одне яйце, обов’язково додаємо холодну воду і трохи солі. З тіста формуємо однорідну грудку і перекладаємо в холодильник на 15-20 хвилин.
Шпинат обсмажуємо на сковороді під закритою кришкою.
Потім в окремому посуді змішуємо обсмажений шпинат, бринзу і горішки.
Окремо змішуємо яйця з молоком (кімнатної температури) і вливаємо в миску зі шпинатом.
Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо охолоджене тісто, формуючи бортики пирога. Основу проколюємо виделкою. Відправляємо підсушуватися на 15 хвилин в духовку (180°С).
Гарячу форму з тістом заповнюємо начинкою, а зверху укладаємо порізані помідори черрі. Випікаємо 35-40 хвилин при тій же температурі.
Кіш зі шпинатом можна подавати до столу. Насолоджуйтесь!