Інгредієнти:
500 гр тіста листового(дріжджове або бездріжджове)
400 гр шпинату замороженого
100 гр сир Фета
100 гр сир твердий
1 яйце
1 жовток для змазування
кунжут чорний для прикраси
Поки розморожується тісто, займемося начинкою. Шпинат розморозити, віджати від зайвої вологи. Додати 1 сире яйце, натертий твердий сир, нарізану Фету, додати спецій та гарно перемішати? Нарізати тісто по довжині на 5 однакових смужок , (тісто розкачувати не потрібно!). Розморозили і відразу ріжемо на смужки. На смужки рівномірно, по всій довжині викладаємо всю начинку, зщіпіть смужки щоб вийшли джгутики з начинкою. Джгутики викладаймо у вигляді спіралі на деко застелене пергаментним папером. Змащуємо жовтком, посипаємо конжутом. Нагріваємо духовку до 180 ?та запікаємо 25 хв. до золотистої скоринки.
Примітка: чому саме заморожений шпинат ?! Шпинат вже порізаний та бланшований, тому не потрібно попередньо відварювати.
Смакуйте на здоровя!